Almagro

AlmagroAlmagro is één van de wijken van Buenos Aires die je niet mag overslaan. Het is niet direct de barrio die door de toeristengidsen aangeraden wordt, maar Almagro is een belangrijke plaats voor de Argentijnse Tango. De beroemde tango-zanger en componist Carlos Gardel is namelijk in deze buurt geboren. Het is dan ook niet verrassend dat uitgerekend in deze wijk het museum Carlos Gardel is gevestigd. Het museum is niet te missen vanwege de liedteksten die op de buitenkant staan geschilderd. Voor een prachtig overzicht van zijn leven is dit een prachtig museum om te bezoeken.

INSIDERTIP: “Het Carlos Gardel Museum is geopend van maandag t/m vrijdag van 11-18.00 en in het weekend van 10-19.00, dinsdags gesloten. Entree kost AR$ 5,- en op woensdag gratis.”

Abasto shopping center

Een andere bezienswaardigheid in Almagro vind je aan de Avenida de Corrientes tussen Agüero en Dr. Tomás Manuel de Anchorena: het Abasto shopping center. Alleen al de voorgevel is indrukwekkend, maar binnen is het nog veel grootser. Abasto bestaat uit vele standaard winkels, boetiekshops, luxe ketens, veel restaurants en bars en een complete bioscoop. Voor de kinderen is er een klein pretpark aangelegd binnen het winkelcentrum. Een ideale plek om een regenachtige middag door te brengen.

INSIDERTIP: “Shoppingcenter Abasto is het meest fotogeniek vanaf de Avenida de Corrientes. De prachtige boogingang wordt ’s avonds ook mooi verlicht.”

Almagro openluchtmuseum

Almagro is een soort openluchtmuseum. Overal waar je om je heen kijkt zie je details van de Tango en de held van de buurt, Carlos Gardel. Vooral in de straat Jean Jaures zie je verschillende muurschilderingen van deze befaamde Tango-grootheid. De huizen zijn hier nog van vroeger en de wijk ademt het gewone leven van de Porteños. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. Ook al is Almagro per definitie geen gevaarlijke wijk, voorkom dat je ’s avonds alleen over straat gaat hier. Het is niet zo toeristisch als Palermo of Recoleta en zeker het gedeelte ten zuiden van de Avenida de Corrientes is ’s avonds een beetje duister. Overdag is er geen probleem.

Hoe kom je in Almagro?

  • Metrolijn B, Carlos Gardel, Medrano
  • Bus 26, 64, 124, 151, 168