Avenida 9 de Julio

Avenida 9 de JulioDe Avenida 9 de Julio is niet zomaar een straat in Buenos Aires, het is de breedste straat ter wereld. De stoepen aan de twee zijkanten van de straat liggen bijna 140 meter uit elkaar en daarmee is er geen enkele andere straat die kan tippen aan de afmetingen van de Avenida 9 de Julio. Om de brede boulevard aan te kunnen leggen moesten er veel gebouwen gesloopt worden. Deze sloop liet lang op zich wachten omdat landeigenaren en bezitters van gebouwen niet instemden met de brede boulevard. Pas in 1935 werd er akkoord gegeven en twee jaar later werd het eerste gedeelte van de Avenida 9 de Julio in gebruik genomen.

Avenida 9 de Julio, de gegevens

De Avenida 9 de Julio bestaat uit 14 rijbanen, zeven banen heen en zeven banen terug. Aan beide zijden van de boulevard volgt vervolgens een groenstrook, met daarnaast nog eens twee rijbanen aan beide kanten van de straat. In totaal heeft de Avenida 9 de Julio met haar parallelwegen dus 18 rijbanen en daardoor is het vrijwel onmogelijk om de breedste straat van Buenos Aires en de wereld in één keer over te steken. Alleen rennend is het mogelijk om in één keer de overkant te halen, maar daarbij moet je wel uitkijken voor het drukke verkeer.

INSIDERTIP: ”Ga naar de Obelisk, vanaf daar heb je een goed overzicht van de grootte van de Avenida 9 de Julio.”

Hoogtepunten Avenida 9 de Julio

De Avenida 9 de Julio is een hoogtepunt op zich, maar er is meer te zien. De bekende Obelisk van Buenos Aires bevindt zich op de kruising van de Avenida 9 de Julio en Avenida Corrientes. Als je voor het monument staat heb je een mooi overzicht van de immense grootte van deze boulevard. Als je richting het zuiden kijkt zie je ook een hoog kantoorgebouw met een grote afbeelding van Evita. Tevens wordt de Avenida 9 de Julio aangegrepen door grote modemerken om immense reclame-uitingen aan de gevel te hangen.