Begraafplaats Recoleta

Begraafplaats RecoletaAls toerist of student is een begraafplaats normaal gesproken niet de plaats die je wilt bezoeken tijdens je vakantie of verblijf. Echter, de begraafplaats Recoleta in Buenos Aires is zo bijzonder dat je hem echt niet mag missen. Voor onze begrippen heeft de begraafplaats weinig te maken met een kerkhof, maar is het eerder een compleet dorp met tientallen straatjes, complete familiegraven in de vorm van kleine huisjes en centrale pleintjes waar je even bij kunt komen tussen het wandelen door.

INSIDERTIP: “Mijd de weekenden voor een bezoek aan de begraafplaats Recoleta, het is dan extreem druk en een stuk lastiger om mooie foto’s te schieten.”

Cementerio de la Recoleta

De begraafplaats is gebouwd rond het convent en de kerk van de voormalige Orde van Recoletos. Deze groep kloosterlingen bouwden hun Onze Lieve Vrouw Pilar-kerk in 1732, maar ze werden in 1822 verbannen uit de stad. De tuin die bij hun convent hoorde werd door de stadsregering omgebouwd tot de eerste publieke begraafplaats van Buenos Aires. In 1822 werd de begraafplaats Recoleta (Cementerio de la Recoleta) officieel geopend. Ten tijde van de opening was de naam nog de Noorder Begraafplaats, maar dit is in de loop der tijd veranderd naar begraafplaats Recoleta.

INSIDERTIP: “Geef niet aan de ‘liefdadigheidsstichtingen’ die je om geld vragen bij de ingang, de meeste zijn fraudeurs en het is daarom beter maar niets te geven.”

Geld is macht op de begraafplaats Recoleta

De begraafplaats van Recoleta is enorm groot en herbergt meer dan 4500 graven, maar dit betekent niet dat het voor iedereen mogelijk is om hier opgebaard te worden. Een plek op de Cementerio de la Recoleta kost duizenden tot tienduizenden Euro’s per graf, afhankelijk van de locatie. Grootheden uit de Argentijnse geschiedenis liggen hier opgebaard, waaronder de wereldberoemde Evita Peron. Zij is bijgezet in het familiegraf van haar grootouders en ouders, de familie Duarte. Vraag bij de ingang van de begraafplaats van Recoleta even hoe je het snelst bij het graf komt, dit voorkomt een hoop gedwaal door het inmense doolhof van graven.

Adres
Junín 1760, Buenos Aires

Hoe kom je bij de begraafplaats van Recoleta

  • Metrolijn D, Callao
  • Buslijn 41, 59, 60, 61, 110, 118

Openingstijden
Ma t/m zo: 7.00 – 17.45

Entree
Gratis

Website
Cementerio de la Recoleta