Bezienswaardigheden Buenos Aires

bezienswaardigheden buenos airesBuenos Aires is een wereldstad en is absoluut de moeite waard voor een stedentrip, een vakantie in Buenos Aires, een half jaar lang studeren in de hoofdstad van Argentinië of er een flinke tijd wonen. Elke dag ontdek je weer iets nieuws in deze stad van tango, vlees, chaos, maar bovenal trots. Porteños (inwoners van Buenos Aires) zijn enorm trots op hun stad, die volgens velen van hen het centrum van de wereld is. De bezienswaardigheden Buenos Aires zijn van wereldniveau en overtreffen de meeste Europese steden. De koningin van de La Plata-rivier, de bijnaam van Buenos Aires, doet haar naam recht aan.

INSIDERTIP: “Bezienswaardigheden Buenos Aires bezoek je het best op werkdagen. Toch in het weekend? Ga dan vroeg of aan het eind van de middag.”

Bezienswaardigheden Buenos Aires

Bezienswaardigheden in Buenos Aires zijn er in alle soorten en maten, maar een aantal mag je absoluut niet overslaan. Het Casa Rosada is een absolute must-see. Het prachtige, zalmroze gekleurde, gebouw doet dienst als het regeringspaleis van de Argentijnse president(e). Het Casa Rosada staat aan het Plaza de Mayo, een plein met een rijke geschiedenis. Aan datzelfde plein vind je ook de Catedral Metropolitana, de belangrijkste kathedraal van Buenos Aires. Wanneer je in Buenos Aires bent, kun je ook niet om de Obelisk heen, midden op de Avenida 9 de Julio, de breedste straat ter wereld. Vier andere populaire bezienswaardigheden in Buenos Aires zijn El Caminito, het Congreso Nacional, het Teatro Colón en de Cementario de la Recoleta. Respectievelijk de hoofdattractie van La Boca, het Argentijns parlement, de beste concertzaal van de stad en de belangrijkste begraafplaats van Buenos Aires.

INSIDERTIP: “Trek minimaal 3 tot 4 dagen uit voor een stedentrip of vakantie in Buenos Aires. Alleen dan kun je de schoonheid van de Argentijnse hoofdstad écht ontdekken.”

Bijzondere bezienswaardigheden Buenos Aires

Naast de absolute top bezienswaardigheden Buenos Aires heeft de Argentijnse hoofdstad nog veel meer plekjes die het bezoeken waard zijn. Diverse parken zijn absoluut de moeite waard, evenals bijzondere tuinen als de Japanse tuin, de dierentuin en de botanische tuin van Buenos Aires. Op Buenos Aires Stad vind je ook de interessantste musea en de leukste markten. Voor een extra fijne vakantie in Buenos Aires vind je op deze site ook nog een aantal verborgen plekjes, met bezienswaardigheden die je niet overal tegenkomt, maar die zeker ook de moeite waard zijn. En vergeet ook de schitterende omgeving van Buenos Aires niet.