El Caminito Buenos Aires

El caminito buenos airesEl Caminito is de bekendste bezienswaardigheid van de wijk La Boca, in het zuiden van Buenos Aires. El Caminito betekent ‘straatje’ en begint bij de oude haven van Boca en loopt naar het noorden. Uniek aan deze straat is dat het gezien wordt als het eerste ‘officiële’ openluchtmuseum ter wereld. De huizen in dit straatje zijn namelijk versierd met felle, effen kleuren. Aan de gevels hangen prachtig schilderwerk en grote poppen van papier-maché. El Caminito Buenos Aires is een fraai overblijfsel van de immigrantenstroom die plaatsvond in La Boca. Om de wijk wat kleur te geven werd namelijk besloten om de huizen in felle kleuren te verven.

INSIDERTIP: “Ga vroeg op de dag naar La Boca. Rond een uur of 11.00 komt de grootste toeristenstroom op gang en schuifel je langzaam van punt naar punt.”

Tango en El Caminito Buenos Aires

El Caminito is niet alleen een straat in de wijk La Boca, het is ook een bekende tango uit 1926. De wijk La Boca, en in het bijzonder El Caminito, wordt gezien als de bakermat van de Argentijnse tango. Dit is vandaag de dag nog goed te zien. Bij vrijwel elk restaurants worden er tango’s opgevoerd, zowel qua zang als dans. Daarnaast kun je overal op de foto met beeldschone tangodanseressen voor de mannen. Of natuurlijk stoere Argentijnse tangodansers voor de vrouwen.

INSIDERTIP: “Onderhandel over de prijs wanneer je een foto wilt maken met een tangodanser(es). Doe je dit niet, dan betaal je vaak veel te veel.”

Toerisme El Caminito Buenos Aires

De straat El Caminito is één van de grootste toeristische trekpleisters van Buenos Aires. Dit zie je ook terug in de prijzen in restaurants en souvenirwinkeltjes. Het beste is om niet direct in El Caminito te gaan kopen, maar bijvoorbeeld de bazaar in te gaan (schuin tegenover El Caminito Buenos Aires). Daar zijn de prijzen een stuk lager en heb je ook nog eens volop aanbod. Wel bijzonder zijn de binnenplaatsen rond El Caminito. Op veel plekken kun je met de trap omhoog, zodat je een mooi overzicht hebt over dit gedeelte van La Boca.

Hoe kom je bij El Caminito in Buenos Aires?
Bus 29, 64, 152 (halte Caminito)