Fietsen Buenos Aires

Fietsen Buenos AiresMisschien denk je bij het zien van het vervoer in Buenos Aires niet direct aan fietsen, maar het kan toch echt. Oké, toegegeven, het vergt wat stuurmanskunst en concentratie, maar dan kun je prima je weg vinden in de Argentijnse hoofdstad op je tweewieler. Het is goed om te weten dat de gemiddelde Argentijn een fietser als ondergeschikt ziet aan zijn auto. Tevens zijn de meeste Argentijnen niet gewend aan fietsers op de rijbaan, dus kijk goed uit!

Fietsen in Buenos Aires

De stad Buenos Aires doet steeds meer aan het ontwikkelen van een uitgebreid fietspadennetwerk. In delen van Palermo, Recoleta en Microcentro vind je al speciale rijstroken voor fietsers. Daarnaast heeft de lokale regering een speciaal fietsproject opgezet, Ecobici, om de Porteños te stimuleren vaker de fiets te pakken. Op die manier wordt ook geprobeerd om de locals kennis te laten maken met fietsen in het verkeer, zodat meer en meer mensen de fiets durven te pakken naar hun werk.

INSIDERTIP: Porteños zijn niet gewend aan fietsers. Kijk goed uit bij het oversteken en ga pas als er echt niets aan komt.

Fietsen Buenos Aires: Ecobici

Waar Ecobici is begonnen als een stimulans om de Porteños uit de auto te krijgen, is het fietssysteem inmiddels ook voor toeristen beschikbaar gemaakt. Je moet je eenmalig gratis registreren en vervolgens kun je geheel kosteloos gebruik maken van de fietsen van Ecobici. Het systeem werkt eenvoudig: je neemt een fiets mee bij punt A en levert die weer in bij punt B. Het maakt daarbij niet uit hoe lang je over het traject deed of waar je de fiets inlevert. Fietsen in Buenos Aires is op deze manier een heel voordelige optie om de stad te verkennen. En met steeds meer fietspaden, wordt het alsmaar veiliger.

Fietsen door de natuur

In Buenos Aires vind je twee grote natuurgebieden die zich perfect lenen voor het maken van een mooie fietstocht. Ten eerste de Bosques de Palermo. Een mooi autovrij gebied waar je heerlijk rondjes kunt fietsen. In de weekenden kan het er wel erg druk zijn. Een ander mooi gebied om te fietsen is het natuurreservaat Ecológica Sur, aan de oostkant van de stad. Je kunt bij de ingang fietsen huren.

INSIDERTIP: Ga je fietsen huren? Doe dan niet je beste kleding aan. De meeste huurfietsen hebben hun ketting bloot liggen.

Verken de stad op een huurfiets

De kans is klein dat je een fiets bij je hebt wanneer je aankomt in Buenos Aires. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden voor het huren van fietsen. Met Bajabikes kun je een georganiseerde fietstocht doen, inclusief gids. Wil je liever zelf de stad verkennen? Dan is Bicicleta Naranja een aanrader. Deze fietsverhuurder zit op twee plekken in de stad en wordt gesponsord door KLM. Voor ongeveer € 17,- huur je een fiets voor een dag. Volgende dagen zijn net iets meer dan € 12,-

INSIDERTIP: Huur een fiets in San Telmo van maandag tot vrijdag na 14.00 en lever deze de volgende dag voor 10.00 in en betaal slechts €10,-.

Fietsen huren Buenos Aires

Naam: Bicicleta Naranja
Adres: Nicaragua 825 (Palermo) & Pasaje Giuffra 308 (San Telmo)
Site: Bicicleta Naranja

Naam: Ecobici
Site: Ecobici