Geld Buenos Aires

Geld Buenos AiresGeld en Buenos Aires, het is een lastige combinatie. In Buenos Aires, en Argentinië in het algemeen, wordt betaald met de Argentijnse Peso. Deze munt was in het verleden gekoppeld aan de Dollar, maar de Argentijnse regering heeft er voor gekozen om de koppeling lange tijd te laten gaan. Het werd zelfs onmogelijk gemaakt voor de Argentijnen om Dollars te kopen. Inmiddels is de inflatie enorm en is de waarde van de Argentijnse Peso flink gedaald, waardoor de regering heeft besloten om het toch weer mogelijk te maken om Dollars te kopen. Maar als toerist kun je ook prima uit de voeten met de Argentijnse Peso, je moet alleen even weten wat en hoe.

INSIDERTIP: “Neem geld op wanneer de bank geopend is. In het geval van een eventueel probleem heb je dan de mogelijkheid om direct actie te ondernemen.

Pinnen geld Buenos Aires

Geld pinnen is in principe overal mogelijk met een Nederlandse bankpas. Zoek naar geldautomaten met een Banelco- of Link-logo, dit zijn internationale automaten die geschikt zijn voor jouw pas. Bij de meeste banken geldt er een limiet van 1000 Pesos per pintransactie (ongeveer €60,-, januari 2017). Je kunt deze pintransactie drie keer herhalen per dag, maar houd er wel rekening mee dat je bij elke transactie ongeveer AR$25,- betaalt aan transactiekosten. Het is handiger om te pinnen bij Citibank (bijvoorbeeld in Calle Reconquista). Het is daar mogelijk om bedragen tot AR$2000,- – AR$3000,- uit de muur te halen. Dat scheelt elke keer opnieuw de transactiekosten.

INSIDERTIP: “Pin zoveel mogelijk geld tegelijk,  betaalt dan minder transactiekosten dan wanneer u meerdere keren achter elkaar pint.”

Betalen met Argentijnse peso’s

Betalen met Argentijnse Peso’s in Buenos Aires gaat prima al moet je niet vergeten dat een briefje van 100 Pesos het grootste biljet is. In veel winkels zal je niet kunnen betalen met een briefje van 100, simpelweg omdat de winkelier geen wisselgeld heeft. Probeer dus in de supermarkt altijd met AR$100,- te betalen om vervolgens wisselgeld te krijgen. Niet zelden wordt er afgerond door de Argentijnen omdat het hen ontbreekt aan muntgeld. Vaak wordt er gevraagd of je er enkele Peso’s bij kunt geven, zodat er gewisseld kan worden met een klein briefje. Raak niet in paniek als in eerste instantie jouw briefje van 100 Peso’s geweigerd wordt, maar hou vol en je zal zien dat het biljet op de meeste plaatsen alsnog geaccepteerd wordt, echter, dit geldt alleen voor wat grotere winkels. Kleine ondernemingen hebben echt het wisselgeld niet!

Creditcard

Buenos Aires is rap aan het ontwikkelen en op steeds meer plaatsen is het mogelijk om af te rekenen met je creditcard. Wel zijn er vaak extra kosten aan verbonden, bijvoorbeeld 5% extra bovenop de rekening. Het is vaak goedkoper in Buenos Aires om met contant geld (Efectivo) te betalen. Dit levert jouw minder kosten op en ook minder kosten voor de Argentijnen zelf. Als je met creditcard wilt betalen, vraag dan vooraf wel even of je ermee kunt betalen (Puedo pagar con tarjeta de crédito?).

INSIDERTIP: “In enkele supermarkten krijg je tot 15% korting als je juist met creditcard betaalt. Dit geldt onder andere voor COTO-supermarkten.”

Geld wisselen Buenos Aires

Geld wisselen in Buenos Aires is voor veel toeristen het eerste wat ze doen. Voor wie zijn geld niet wil pinnen is dit een goede oplossing. Maar geld wisselen in Buenos Aires, waar doe je dat? De meest veilige manier is bij de bank of een officieel wisselkantoor, al is daar de koers vaak niet goed. In Calle Florida vind je een enorme hoeveelheid onofficiële wisselkantoortjes. Wanneer je door deze straat loopt hoor je overal mannetjes ‘cambio’ roepen. Je krijgt bij deze wisselaars een betere koers, maar het is niet uit te sluiten dat je vals geld terugkrijgt. Een veilige manier om geld te wisselen in Buenos Aires is Western Union. Stuur vanuit Nederland een bedrag in Euro’s naar een kantoor van WU (kan gewoon online) en haal het bedrag in Peso’s op in Buenos Aires. Je betaalt weliswaar een kleine fee, maar verder wordt een goede koers gehanteerd.