Hostel Buenos Aires

Buenos Aires is een wereldstad en dat betekent dat vele grote hotelketens zich hebben gevestigd in de Argentijnse stad. De luxe hotels vind je in Puerto Madero, Recoleta en Microcentro. Maar natuurlijk zijn er ook zat toeristen die al backpackend Buenos Aires verkennen of simpelweg op zoek zijn naar een budgetaccommodatie om te verblijven. Gelukkig zijn er ook voor die mensen genoeg mogelijkheden in de bruisende Argentijnse hoofdstad. Kies een hostel Buenos Aires. De stad barst van de hostels, van feestplekken tot rustig gelegen Boheemse onderkomens. Voor ieder wat wils.

INSIDERTIP: “Dicht bij de bezienswaardigheden zit je in Microcentro, Palermo is meer voor het uitgaansleven en Recoleta is voor de luxe en majestueuze gebouwen.”

hostel buenos airesHostel Buenos Aires, budget & kwaliteit

Buenos Aires ligt natuurlijk in Zuid-Amerika en voor veel mensen kan het daarom lastig zijn om van te voren een geschikte accommodatie te vinden die voldoet aan de Europese standaarden. Ik kan je meegeven dat het over het algemeen met de kwaliteit van de hostels Buenos Aires wel goed zit. Het enige waar het af en toe aan ontbreekt is stromend warm water. Maar met een simpele opmerking bij de receptie wordt dit vaak snel verholpen. Hostels in Buenos Aires vind je onder andere op de hieronder genoemde adressen en daarbij heb ik ook het hostel Buenos Aires Stop toegevoegd. Een prima hostel vlakbij de Avenida 9 de Julio, personeel dat goed Engels spreekt en erg hulpvaardig is en alle voorzieningen om te koken, te douchen en wat je nog meer nodig hebt als toerist.

INSIDERTIP: “Buenos Aires Stop Hostel is een goede voordelige optie voor een verblijf in Buenos Aires. Dicht bij het OV, dicht bij het Casa Rosada en fantastisch personeel!”

Alternatief voor hostel Buenos Aires

Buenos Aires is steeds verder aan het ontwikkelen op het gebied van het verhuren van kamers. Steeds meer particulieren verhuren een gedeelte van hun huis om toeristen of studenten te huisvesten. Het voordeel van deze accommodaties is de lage prijs en de vaak hoge kwaliteit. Argentijnen zijn trotse mensen en ze zullen niets anders willen dan dat jij positief en enthousiast wordt en blijft over Buenos Aires. Via Couchsurfing, Craigslist of AirBnB kun je eenvoudig kamers vinden, het aanbod is enorm. Wel raad ik je aan om een eerste nacht in een hostel te boeken en vanuit die basis eens te kijken hoe de kamers zijn en waar ze liggen. Dit voor je eigen veiligheid en comfort!
Verblijftip