Klimaat Buenos Aires

Klimaat Buenos AiresVeel buitenlanders hebben een tropisch idee bij het horen van Buenos Aires, vol met palmbomen en bloedhete temperaturen het hele jaar door. Dit is maar deels waar. Het klimaat in Buenos Aires is gematigd met warme zomers en zachte winters. Wel heeft de Argentijnse hoofdstad vaak last van extremen en het hele jaar door kunnen er flinke hoeveelheden regen vallen. De laatste jaren nemen extreme buien steeds vaker toe in Buenos Aires met als gevolg overstromingen van de noordelijke wijken (Belgrano, Palermo) en stroomuitval. Daarnaast waait het vrijwel altijd in Buenos Aires vanwege de ligging aan zee en het vlakke achterland.

INSIDERTIP: “De meest nauwkeurige weersverwachting vind je bij de Servicio Meteorológico Nacional, het KNMI van Argentinië.”

Klimaat Buenos Aires: warme zomers

Buenos Aires ligt op het zuidelijke halfrond en de seizoenen zijn gespiegeld aan de Nederlandse seizoenen. December, januari en februari zijn de zomermaanden en in deze periode kan het bloedheet worden in Buenos Aires. De gemiddelde temperatuur in januari en februari ligt rond de 30 graden, maar niet zelden stijgt het kwik tot 40 graden. Daarbij komt dat de hoofdstad van Argentinië een hoge luchtvochtigheidsgraad heeft door de ligging aan zee en de vele regenbuien die voorkomen in de zomer van Buenos Aires. Vanwege de benauwde zomermaanden trekken veel Porteños in de zomer weg van de stad, op zoek naar verkoeling.

Klimaat Buenos Aires: milde winters

De winter in Buenos Aires valt in de Nederlandse zomer, met andere woorden, de maanden juni, juli en augustus omvatten de Argentijnse winter. Het gematigde klimaat van Buenos Aires zorgt er voor dat het er nooit echt koud wordt in de winter. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 15 graden en temperaturen onder 0 komen vrijwel nooit voor. De luchtvochtigheid in combinatie met een snijdende wind kan het wel aanzienlijk frisser laten aanvoelen in de winter van Buenos Aires. Een winterjas is geen overbodige luxe.

Beste reisperiode Buenos Aires

De beste reisperiode om Buenos Aires te bezoeken is de Argentijnse lente en herfst (onze herfst en lente). Het is dan niet extreem warm of fris en de stad is levendig omdat alle Porteños weer terug zijn in de stad. De Argentijnse herfst heeft tevens als voordeel dat het in dit seizoen minder regent dan in de rest van het jaar. Daarmee is Argentinië een perfecte bestemming voor een bezoekje in onze voorjaarsvakantie. Uitgebreide informatie over het klimaat in Buenos Aires vind je op klimaatinfo.

Websites klimaat Buenos Aires