La Boca Buenos Aires

La BocaLa Boca is een echte volkswijk in het zuiden van Buenos Aires. Sinds de opkomst van de Argentijnse hoofdstad zijn er altijd veel immigranten uit Italië naar dit gedeelte van de stad getrokken, specifiek uit de regio van Genua. De Italiaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in de wijk, met vele Italiaanse tavernes en je hoort meer dan zelden Italiaans spreken op straat. Volgens velen komt ook de naam La Boca voort uit een verbastering van een wijk van Genua ‘La Bocadaze’.

INSIDERTIP: “Scoor souvenirs in de grote bazaars van La Boca. Vaak goedkoper en volop keus.”

De bezienswaardigheden van La Boca Buenos Aires

La Boca is één van de meest geliefde wijken van Buenos Aires bij de toeristen. Elke reisorganisatie raadt een bezoek aan dit mooie plekje van de Argentijnse hoofdstad aan. De hoofdattractie is een pittoresk straatje met gekleurde huisjes genaamd Caminito (weggetje). De gekleurde huizen zijn terug te vinden in de hele wijk. De mensen hebben hun huis in felle kleuren beschilderd om de dagelijkse sores en de armoede te vergeten. Rond Caminito vind je talloze restaurantjes, waar live de tango wordt gedanst. Ook barst het hier van de souvenirs. Caminito loopt vanaf de oude haven van Buenos Aires richting het stadion van Boca Juniors, de andere topattractie van La Boca.

INSIDERTIP: “Blijf alleen op de gebaande paden in La Boca Buenos Aires. Daarbuiten is niks te zien en het is er ook nog eens onveilig. Blijf in de buurt van andere mensen.”

Boca Juniors en Bombonera

De Boca Juniors zijn wereldberoemd en is één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Ze spelen hun wedstrijden in het imposante stadion La Bombonera (de snoeptrommel). Het stadion heeft drie tribunes, simpelweg omdat er aan één van de lange zijden geen ruimte was voor een tribune. De twee korte zijdes hebben uitsluitend betonnen zit- of staanplaatsen en zorgen voor een authentieke voetbalsfeer. Wedstrijden van Boca Juniors zijn een waar spektakel en geven een hele nieuwe blik op het voetbal. Wel is het aan te raden om een kaartje te kopen voor de toeristenvakken of anders met een Boca-fan (socio) mee te gaan om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Hoe kom je in La Boca in Buenos Aires?
Bus 29, 64, 152 (halte Caminito)