Markten Buenos Aires

Markten Buenos AiresIn Buenos Aires vind je op elke hoek van de straat verkopers, kleine standjes of mensen die op een andere manier hun waren proberen te slijten. Er zijn 4 markten die je absoluut niet mag overslaan als je in Buenos Aires bent. De eerste is de Feria de San Telmo. Elke zondag staat Calle Defensa in de wijk San Telmo helemaal vol met straatverkopers. Je vindt hier eten, drinken, kunst, antiek, boeken, kortom, alles waar je naar op zoek bent. De Feria de San Telmo staat er om bekend dat je spontaan tegen een tango-optreden aan kunt lopen of dat je een echt antiek voorwerp op de kop kunt tikken voor een lage prijs. De markt duurt ongeveer van 10.00 tot 17.00, afhankelijk van de drukte en het weer.

INSIDERTIP: “De Feria de Plaza Francia is veel minder toeristisch dan de Feria de San Telmo, meer diversiteit en scherpere prijzen!”

Feria de Mataderos & Feria de Plaza Francia

De meest traditionele markt van Buenos Aires is de Feria de Mataderos. Iedere zondag komen de echte Gaucho’s (Argentijnse cowboys) naar deze markt om hun streekproducten te verkopen en om demonstraties te geven van hun activiteiten. Je kunt er heerlijk vlees van de asado (grill) proeven, getuige zijn van de Argentijnse versie van ringsteken ter paard, producten kopen die de Gaucho’s gebruiken en genieten van de echte Argentijnse folklore. Een andere bijzondere markt is de Feria de Plaza Francia, elke zaterdag en zondag op Plaza Francia in Recoleta. Deze markt doet qua grootte iets onder voor de Feria de San Telmo, maar qua prijzen is het een stuk goedkoper hier. De markt is minder toeristisch en je vindt hier veel meer authentieke producten.

INSIDERTIP: “De Feria de Mataderos geeft je een mooie inkijk in het echte Argentijnse plattelandsleven. Geniet van de Gaucho’s in actie en eet het lekkerste rundvlees.”

INSIDERTIP: “De Feria de Mataderos bereik je met bus 36, 80 of 92. Zeg tegen de chauffeur dat je naar de Feria de Mataderos wilt, dan kan er niets misgaan. De busrit duurt vanuit de stad ongeveer 1 uur.”

Zwarte markt Once

Als je op zoek bent naar een goedkope zonnebril van een paar Euro of kleding tegen de helft van de prijs, dan moet je naar de zwarte markt rond het station Once. Elke dag proberen verkopers hier de PorteƱos en de toeristen te verleiden met hun lage prijzen. Houd er rekening mee dat 90% van de producten hier namaak is, maar als je goedkoop een namaak Rayban-zonnebril wil scoren, dan ben je hier aan het goede adres. Station Once staat bekend om haar zakkenrollers, dus houd je handen goed op je portemonnee en je telefoon en dan zal er niks gebeuren.

Websites markten Buenos Aires
Feria de Mataderos
Feria de San Telmo
Feria de Plaza Francia