Microcentro

MicrocentroDe naam microcentro is eigenlijk niet de naam van een wijk, maar door vele inwoners van Buenos Aires (porteños) wordt gedaan alsof. De officiële benaming voor dit gebied aan de oostkant van de stad bestaat uit twee wijken: Monserrat en San Nicolás. De naam Microcentro is bedacht omdat dit gedeelte van de stad het financiële en zakelijke district van de stad is en daarmee het economische ‘centrum’ van Buenos Aires. Volgens schattingen werken er elke dag ongeveer 4 miljoen mensen in dit gedeelte van de stad.

Insidertip: “Loop eens de Avenida de Mayo af en houd je ogen open. Links en rechts zie je de prachtigste gebouwen.”

Bezienswaardigheden Microcentro

Microcentro is naast het zakelijke district, ook het gebied met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter in Buenos Aires. Het Plaza de Mayo is omringd met fraaie gebouwen zoals het Casa Rosada, Banco de la Nación, Cabildo en de Catedral Metropolitana. Daarnaast lopen de grote boulevards als Cordoba, Corrientes en Avenida 9 de Julio dwars door het Microcentro. Als economisch centrum van de stad en van heel Argentinië is het voor veel bedrijven van belang om hier een vestiging te hebben. Dit uit zich in een mix van prachtige monumentale panden met de nieuwste architectonische hoogstandjes.

INSIDERTIP: “Overdag is het er prachtig, ’s avonds een tikkie onguur. Er is ’s avonds weinig te doen in Microcentro en de straten zijn verlaten. Bewandel alleen de hoofdwegen.”

Bereikbaarheid Microcentro

Omdat er dagelijks 4 miljoen mensen naar hun werkplek in dit gedeelte van de stad verplaatst moeten worden is het Microcentro het best ontsloten gebied van de stad. Vrijwel alle metrolijnen beginnen of eindigen hier en tientallen buslijnen passeren het Plaza de Mayo, Avenida Cordoba of Avenida Alem. Het is ook aan te raden om gebruik te maken van het openbaar vervoer, want wandelen gaat vaak langzaam over de drukbevolkte smalle stoepjes.

Hoe bereik je Microcentro?

  • Metrolijn A, halte Plaza de Mayo
  • Metrolijn D, halte Catedral
  • Buslijn 7, 8, 29, 56, 64, 86, 91 111, 152