Musea Buenos Aires

Musea Buenos AiresWie musea Buenos Aires zegt, zegt een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen en musea in alle soorten en maten. Buenos Aires is een enorme stad en de cultuursector heeft zich volledig ontwikkeld in de Argentijnse hoofdstad. Met zoveel kunst en cultuur in de stad is het niet zo gek dat Buenos Aires barst van de musea. De echte kunstliefhebber doet er goed aan om zoveel mogelijk musea te bezoeken, maar mocht je minder tijd hebben, dan volgen hier de meest bijzondere musea van Buenos Aires die je eigenlijk niet mag missen.

Evita museum

De eerste is onmiskenbaar het Evita museum. Eva Maria Duarte de Peron was first lady van Argentinië tussen 1946 en haar dood in 1952. In die periode groeide Evita uit tot een ware volksheldin. Ze representeerde de hoop en vooruitgang van het Argentijnse volk. In het Evita museum vind je alle informatie over haar leven. Met daarbij natuurlijk attributen die door haar gedragen of gebruikt zijn. Van de musea in Buenos Aires is het Evita museum zeker één van de populairste.

Museo de Bellas Artes

Een ander museum in Buenos Aires dat je niet mag missen is het Museo Nacional de Bellas Artes. In dit klassieke museum vind je voornamelijk schilderijen van Europese en Argentijnse schilders. Een wandeling door dit museum geeft je een mooi overzicht van de ontwikkeling die heeft plaatsgevonden in de Argentijnse schilderkunst. Je ziet dat de Europese kunstenaars sterke invloeden hadden op de schilderkunst in het Zuid-Amerikaanse land.

MALBA

Zeg je musea Buenos Aires, dan zeg je zeker ook het MALBA. Het Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires biedt een prachtig overzicht van de Latijns-Amerikaanse kunst van de 20e eeuw. In dit museum zijn alle grote namen zoals de Mexicaanse Frida Kahlo en de Argentijnse Xul Solar vertegenwoordigd. Wat veel mensen niet weten, is dat het MALBA eigenlijk een privécollectie is. Maar vandaag de dag is het bekendste museum van Buenos Aires voor iedereen toegankelijk.

Tangomuseum Buenos Aires

Buenos Aires is en ademt tango. Je kunt natuurlijk naar een tangovoorstelling gaan, maar je kunt ook wat extra tangocultuur snuiven in het tangomuseum, gevestigd op de bovenverdieping van het bijzondere café Tortoni. Bekijk de geschiedenis en de ontwikkeling van tango, afgewisseld met beeld- en geluidsfragmenten. Het tangomuseum Buenos Aires is niet groot en je kunt daarna de indrukken verwerken met een kopje koffie in het unieke café Tortoni.

Boca Juniors museum

Voor de sportliefhebbers is het Boca Juniors museum in het Boca Juniors stadion niet te missen. Boca Juniors spreekt voor veel voetbalfans tot de verbeelding en de beelden van de Superclásico Boca – River gaan de hele wereld over. Het Boca Juniors museum geeft een prachtig overzicht van de ontwikkeling van de beroemde Argentijnse voetbalclub. Je krijgt bekers te zien, filmfragmenten, verschillende shirts door de jaren heen en je kunt een kijkje nemen in het stadion, La Bombonera.

INSIDERTIP: “Koop bij je museumkaartje voor het Boca-museum meteen de toegang tot de stadionrondleiding, je komt dan werkelijk overal. Geld besparen? Ook vanuit het museum heb je toegang tot (een klein deel van) het stadion.”

Musea Buenos Aires

Naam: Evita Museum
Adres: Lafinur 2988
Openingstijden: di t/m zo 11.00 – 19.00u (gesloten op 1 mei, 25 december en 1 januari)
Entree: gratis
Bereikbaarheid: metro D, Plaza Italia
Website: Evita Museum

Naam: Museo Nacional de Bellas Artes
Adres: Av. del Libertador 1473
Openingstijden: di t/m vrij 11.00 – 20.00u, za – zo 10.00 – 20.00
Entree: gratis
Bereikbaarheid: metro H, Las Heras
Website: Museo Nacional de Bellas Artes

Naam: MALBA
Adres: Av. Figueroa Alcorta 3415
Openingstijden: do t/m ma 12.00 – 20.00u, wo 12.00 – 21.00
Entree: AR$ 100,- (op woensdag AR$ 50,-), studenten gratis
Bereikbaarheid: metro D, Bulnes & metro H, Las Heras
Website: MALBA

Naam: Tangomuseum
Adres: Av. De Mayo 833 1e verdieping
Openingstijden: ma t/m vrij 14.30 – 19.30u
Entree: AR$ 15,-, studenten gratis op woensdag
Bereikbaarheid: metro A, Piedras & metro C, Avenida de Mayo
Website: Tango Museum

Naam: Boca Juniors museum
Adres: Brandsen 805
Openingstijden: ma t/m zo 10.00 – 18.00u
Entree: AR$ 160,- (alleen museum), AR$ 180,- (snelle rondleiding + museum), AR$ 205,- (stadiontour + museum)
Bereikbaarheid: bus 152, 64, 168, halte Caminito
Website: Boca Juniors Museum