Nog meer ontdekken

RecoletaNatuurlijk ga je de standaard bezienswaardigheden van Buenos Aires af wanneer je in de stad bent. Je mag attracties als het Casa Rosada, El Caminito of La Catedral Metropolitana niet missen. Maar als je wat meer tijd hebt, kun je ook de wat onbekendere plekjes van Buenos Aires ontdekken. Elk weekend worden er bijvoorbeeld grote markten gehouden in de stad. De Feria de San Telmo, de Feria de Mataderos en de Feria de Plaza Francia zijn de bekendste. Hier vind je prachtig handwerk gecombineerd met antiek en prullaria.

INSIDERTIP: “De markten van Buenos Aires zijn vaak erg druk. Wil je echt op koopjesjacht, begin dan vroeg!”

Musea, parken, tuinen

Buenos Aires is een immense stad en biedt alles wat je van een stad mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan grote musea met zowel klassieke als hedendaagse kunst. Een absolute aanrader is het MALBA. Dit is verreweg het populairste museum van de stad. Even tot rust komen doe je in één van de vele parken of tuinen van Buenos Aires. De Bosques de Palermo zijn in het weekend de ideale uitvalsbasis voor de Porteños. In dit autovrije park kun je naar hartenlust genieten van de zon, lekker sporten of een waterfiets pakken.

INSIDERTIP: “El Ateneo heeft ook een café. Dit cafégedeelte is gevestigd op het oude podium van het theater.”

Omgeving Buenos Aires en verborgen plekjes

Heb je nog tijd over in Buenos Aires? Dan zijn er nog een aantal verborgen plekjes die niet in elke toeristengids staan. Mooie voorbeelden hiervan zijn El Ateneo, een klassieke boekhandel die gevestigd is in een oud theater. Of wat dacht je van een religieus themapark? Ook de omgeving van Buenos Aires is absoluut de moeite waard. Het echte Gaucho-leven vind je in San Antonio de Areco. Luján Zoo is een unieke dierentuin waar je met leeuwen en tijgers op de foto mag (in de kooi!). Tigre is heerlijk om tot rust te komen en La Plata is een fraai vormgegeven stad met een prachtige kathedraal.