Obelisk Buenos Aires

Obelisk buenos airesEén van de meest karakteristieke bezienswaardigheden van Buenos Aires is de Obelisk. Deze bezienswaardigheid bevindt zich op de Plaza de la República (Plein van de Republiek) op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes. De Obelisk Buenos Aires is in 1936 geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad Buenos Aires en het duurde slechts twee maanden om het enorme gevaarte neer te zetten. Daarvoor moest echter wel één van de belangrijkste kerken van Buenos Aires het veld ruimen.

Gegevens Obelisk Buenos Aires

De Obelisk heeft een totale hoogte van 67 meter, waarvan de laatste 4,5 meter schuin aflopen om een punt te vormen. De Obelisk van Buenos Aires bestaat volledig uit cement, op de vier ramen in de top na. Vanuit deze ramen heb je een perfect uitzicht over de stad, maar de stad Buenos Aires heeft het verboden voor toeristen om de Obelisk te betreden. Mede vanwege problemen met vandalisme in het verleden van het monument. Meerdere malen is de Obelisk beklad van buitenaf en van binnenuit, waardoor de regering een hek om de Obelisk heen heeft geplaatst.

INSIDERTIP: “Na afloop van nationale (Argentijnse competitie) en internationale (Argentijns elftal) voetbalwedstrijden komen de fans samen bij de Obelisk om de overwinning te vieren.”

De Obelisk Buenos Aires bekijken

Ondanks dat het niet mogelijk is om de Obelisk Buenos Aires van binnenuit te bekijken, kun je wel dichtbij het monument komen. Rond het monument is een klein plein gecreëerd, compleet met grasveld en bloemen, waar je foto’s kunt maken en de inscripties op de Obelisk kunt lezen. Vanaf het plein voor de Obelisk heb je ook een mooi overzicht over de imposante Avenida de 9 Julio, de breedste boulevard ter wereld.

INSIDERTIP: “Bezoek de Obelisk ’s avonds wanneer alle grote reclameborden van de Plaza de la República een Broadway-achtige sfeer creëren.”

Adres Obelisk Buenos Aires
Avenida Corrientes 1066, Buenos Aires

Hoe kom je bij de Obelisk?

  • Metrolijn B, Carlos Pellegrini
  • Metrolijn C, Diagonal Norte
  • Metrolijn D, 9 de Julio
  • Buslijn 29, 39, 64, 111