Omgeving Buenos Aires

omgeving Buenos airesHeb je nog een dag over tijdens je vakantie of stedentrip in Buenos Aires? Verken de omgeving van Buenos Aires. Gemakkelijk te doen en in korte tijd sta je in een compleet andere wereld. Buenos Aires is chaotisch, druk en komt nooit tot stilstand, maar zodra je de stad verlaat kom je in een oase van rust terecht. Een aanrader om te bezoeken is La Plata, op ongeveer 40 minuten van Buenos Aires. Het is de hoofdstad van de provincie en één van de weinige steden ter wereld die is uitgetekend op de tekentafel. Dit is terug te zien in het strakke blokkenpatroon waarmee de stad is ingericht. Daarnaast is de kathedraal absoluut een hoogtepunt.

INSIDERTIP: “La Plata is een totaal andere wereld dan Buenos Aires, ook al ligt het zo dichtbij. Een oase van rust op ruim een uur van Buenos Aires.”

Omgeving Buenos Aires: rust in Tigre

Met de trein reis je in ongeveer een uur naar Tigre, provincie Buenos Aires, ten noorden van de Argentijnse hoofdstad. Tigre is het startpunt van de enorme Delta die ten noorden van de Argentijnse hoofdstad ligt en je kunt hier met een bootje genieten van het enorme waterrijke gebied. Je kunt met een rondvaartboot genieten van een tour door de delta of je kunt de waterbus nemen en zelf een eiland uitzoeken waar je even wilt verblijven. Tigre is de ideale bestemming voor Porteños om even de drukte van Buenos Aires te ontvluchten. Voor de kinderen is Tigre bij Buenos Aires ook interessant, je vindt hier het pretpark Parque de la Costa. Genoeg te doen in de omgeving van Buenos Aires.

INSIDERTIP: “Pak de waterbus in plaats van een rondvaartboot, veel sneller en avontuurlijker. Uitstappen bij Las Tres Bocas voor een prachtige middag!”

Omgeving Buenos Aires: Luján

Luján heeft een prachtige kathedraal, maar staat voornamelijk bekend om de Luján Zoo. In deze bijzondere dierentuin kun je op de foto met echte leeuwen en tijgers. En ja, ik heb het over echte dieren! Onder begeleiding mag je de verblijven betreden en met de dieren op de foto of ze zelfs voeren. Uiteraard wordt de veiligheid gegarandeerd door de dierentuinverzorgers.Verder kun je in Luján Zoo olifanten voeren vanuit je hand, een rondje rijden op een kameel en kijken naar zeeleeuwen. Voor de kleintjes is er ook een kinderboerderij.

INSIDERTIP: “Lujan Zoo bezoeken doe je het best op een doordeweekse dag. De wachtrijen voor de foto’s met de dieren zijn dan een stuk korter. Stalen zenuwen vereist!

Omgeving Buenos Aires: San Antonio de Areco

De omgeving van Buenos Aires kenmerkt zich door traditionele Gaucho-dorpjes, waarvan San Antonio de Areco het best bewaard is gebleven. Hier heeft de tijd nog stilgestaan en is niets te merken van de ontwikkeling die Buenos Aires heeft doorgemaakt. Eet heerlijk Argentijns rundvlees in San Antonio de Areco terwijl je aanschouwt hoe de Gaucho’s hun dagen doorbrengen. Maak een ritje op een paard, ga picknicken langs het water en kijk niet verbaasd op als je echte Gaucho’s tegenkomt.

Hoe kom je er?

La Plata
Bus: Linea 29 VIP vanaf Terminal de Omnibus Retiro

Lujan Zoo
Bus: 57, vertrekkend vanaf Plaza Italia tegenover de dierentuin
Website: Lujan Zoo

San Antonio de Areco
Bus: Verschillende micro’s, vertrekkend vanaf Terminal de Omnibus Retiro

Tigre
Trein: Lijn Mitre vanaf Estación Retiro. Tigre is het eindstation.