Palermo

PalermoDe wijk Palermo in Buenos Aires is de meest bruisende wijk van de Argentijnse hoofdstad. Als je op zoek bent naar een restaurantje, een bar of een discotheek, dan ben je hier aan het goede adres. Met de hoogste concentratie horecagelegenheden van de hele stad, is Palermo in Buenos Aires de wijk waar je moet zijn voor ontspanning. Toch is dit niet altijd zo geweest. Nog niet zo lang geleden was Palermo één van de mindere wijken van Buenos Aires, waar toeristen weinig tot niets te zoeken hadden. Echter, sinds de jaren ’90 heeft deze wijk van de Argentijnse hoofdstad een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Steeds meer trendy designers, boetiekwinkels en jonge creatievelingen vestigen zich in de wijk Palermo.

Palermo Soho, Palermo Hollywood

Palermo in Buenos Aires is een enorme wijk in het hart van de stad en bestaat eigenlijk uit meerdere gedeelten. De belangrijkste twee delen zijn Palermo Soho en Palermo Hollywood. Palermo Soho is het oostelijke gedeelte van de wijk en hier vind je de echte Boheemse stijl van Buenos Aires, zoals je die ook in de wijk San Telmo tegenkomt. De Avenida Juan B. Justo scheidt de wijk en ten westen van deze grote boulevard vind je Palermo Hollywood. In dit gedeelte van de wijk vind je de grotere televisie- en radiobedrijven, evenals een grote concentratie discotheken en bars.

INSIDERTIP: “In grote delen van Palermo kun je ’s avonds prima over straat, er zijn voldoende kroeggangers/discotheekliefhebbers zodat het nooit verlaten is.”

De wijk Palermo Buenos Aires, waarheen?

Palermo is groot en het is moeilijk te zeggen waar je absoluut naar toe moet. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich niet in deze wijk van Buenos Aires, maar voor ontspanning ben je hier wel aan het goede adres. Eén van de centrale pleinen is Plaza Italia, waar je de dierentuin vindt en een groot aantal openbaar vervoer verbindingen. Een pleintje vol met barretjes is het Plaza Cortazar, beter bekend onder de oude naam, Plaza Serrano. Niet te missen is de Plaza Armenia, een echt klassiek plein in Palermo, waar de Porteños hun bakje koffie komen nuttigen. Voor het bruisende uitgaansleven in Palermo, de uitgaanswijk van Buenos Aires, moet je absoluut Calle Humboldt bezoeken, het barst hier van de uitgaansgelegenheden.

INSIDERTIP: “Voor goedkope restaurants pak je de zijstraten van het Plaza Serrano. Net zo gezellig, maar het scheelt flink in de portemonnee.”

Hoe kom je in de wijk Palermo?

  • Metrolijn D, Plaza Italia
  • Bus 29, 39, 41, 64, 68, 152, 194