Parken Buenos Aires

Parken Buenos AiresBuenos Aires is een enorme stad, vol met huizen, hotels en andere betonnen gebouwen. Maar wat veel mensen niet weten is dat de Argentijnse hoofdstad barst van de parken. Buenos Aires heeft volop mogelijkheden om eens lekker bij te komen van alle hectiek van de afgelopen week. Het Reserva Ecológica Costanera Sur is het grootste natuurpark van Buenos Aires. Dit stuk land ten oosten van Puerto Madero, tegen de Rio de la Plata aan, was bestemd voor uitbreiding van het stadsoppervlak. Tijdens de drooglegging ging er iets mis, waardoor er grote lagunes zijn ontstaan. Het Reserva Ecológica is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig natuurreservaat met veel bijzondere dier- en plantensoorten. Ook heb je vanaf hier uitzicht op zee en kun je er fietsen huren.

INSIDERTIP: “Wandelen gaat prima op de aangelegde paden in het Reserva. Fietsen huren is ook mogelijk, maar alleen bij de zuidingang van het Reserva Ecológica.”

Parken Buenos Aires: Bosques de Palermo

De Bosques de Palermo zijn grote stukken groen in het noorden van de stad, ten noorden van de kruising Avenida Libertador en Avenida Sarmiento. De prachtig aangelegde tuinen rond een groot meer zijn de perfecte plek om eens lekker te genieten van het zonnetje of om eens even rustig een boekje te lezen. Rond het park is er een autovrije zone uitgezet waar naar hartenlust gefietst, geskeelerd of gerend kan worden. Op het water zelf kun je waterfietsen. Ook het befaamde planetarium Galileo bevindt zich in de Bosques de Palermo, de moeite waard voor een bezoekje en regelmatig zijn hier ’s avonds (spontane) feestjes.

Insidertip: “Bezoek de Bosques de Palermo op een doordeweekse dag. In het weekend trekken de Porteños massaal naar dit park en is het er overbevolkt.”

Parken Buenos Aires: Park Recoleta

Buenos Aires barst van de kleine parkjes, maar twee grote groene zones zijn het vermelden absoluut waard. Ten eerste het park in Recoleta ten noorden van de Avenida Libertador. Je vindt hier diverse monumenten, verenigd met groene stroken en prachtige palmbomen. Het is de perfecte combinatie van de drukke stad aan de ene kant en de rust van het park aan de andere kant. In dit park vind je onder andere La Flor, een bijzonder kunstwerk naast de Facultad de Derecho van de UBA.

Parken Buenos Aires: Parque del Centenario

Een erg populair park bij de Porteños is het Parque del Centenario in Caballito. Dit park heeft de vorm van een cirkel met in het midden een prachtig meer. Een heerlijk park om tussen de echte Argentijnen weer even de batterij op te laden. Zeker in het weekend is hier volop activiteit. Veel Porteños kiezen ervoor om lekker te komen picknicken.

INSIDERTIP: “Een parkbezoek tussen de echte Argentijnen doe je in het Parque del Centenario, waar je geen buitenlanders zult horen spreken.”