Recoleta

RecoletaRecoleta is één van de luxere wijken van Buenos Aires. Als je aan een Porteño vraagt wat de meest dure wijk is van de Argentijnse hoofdstad zal hij zonder twijfel ‘Recoleta’ als antwoord geven. En dit is niet voor niets, in Recoleta betaal je het meest voor een vierkante meter grond. Het is niet verwonderlijk dat de meeste buitenlandse ambassades zich dan ook in dit gedeelte van de stad bevinden. Maar buiten het dure karakter van Recoleta is deze wijk van Buenos Aires zeer de moeite waard om te bezoeken.

INSIDERTIP: “Bezoek het café La Biela, tegenover de Cementerio de la Recoleta, één van de oudste cafés van de stad en er hangt een zeer bijzondere sfeer.

Cementerio de la Recoleta

De topattractie van de wijk Recoleta in Buenos Aires is natuurlijk de begraafplaats van de wijk. Het is moeilijk voor te stellen als je er niet geweest bent, maar de Cementerio de la Recoleta kun je zien als een compleet dorp met straatjes en woningen. Alleen de allerrijksten van Buenos Aires kunnen en konden het zich veroorloven om hier een graf te kopen. De begraafplaats ligt vol met belangrijke Argentijnen, diverse Nobelprijswinnaars en ook de wereldberoemde Evita Peron heeft hier haar laatste rustplaats gekregen. De entree is gratis, maar een gids kan handig zijn om niet uren te moeten zoeken naar de belangrijkste graven.

INSIDERTIP: “Kijk eens binnen bij de rechtenfaculteit in Recoleta Buenos Aires en geniet van de schitterende bouwstijl.”

Recoleta Buenos Aires ontdekken

De wijk Recoleta heeft nog veel meer te bieden en staat bekend om haar prachtige groene stukken. Plaza Francia is hier een mooi voorbeeld van, een prachtig stuk groen in de drukte van Buenos Aires. Niet te missen is de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Buenos Aires, een prachtig klassiek gebouw aan de Avenida de Libertador. Direct naast de faculteit vind je ‘La Flor’, een monument in de vorm van een bloem, geschonken door de Verenigde Naties aan Buenos Aires. Voor de cultuurliefhebbers heeft Recoleta het bijzondere Museo Nacional de Bellas Artes, het museum voor de schone kunsten.

Hoe kom je in Recoleta?
Bus 10, 41, 59, 60, 61, 102, 108