Restaurants Buenos Aires

Restaurants Buenos AiresWaar denk je aan bij restaurants Buenos Aires? Juist, vlees! De Argentijnen staan bekend om hun veelvuldige consumptie van rundvlees. Niets is minder waar, je komt geen Argentijns restaurant tegen waar geen rundvlees op de kaart staat. Bife de Lomo en Bife de Chorizo zijn de meest sappige en lekkere stukken vlees uit de Argentijnse keuken. Bij al het vlees hoort natuurlijk ook Argentijnse wijn uit Mendoza, een stad in het westen van Argentinië. Ben je in Buenos Aires en wil je eens wat anders dan vlees en wijn? Wees niet bang, de vele immigranten hebben er voor gezorgd dat je in Buenos Aires alle soorten gerechten van over de hele wereld kunt vinden.

INSIDERTIP: “Veel restaurants hebben een goedkoop middagmenu, profiteer hiervan en betaal de helft van de prijs van de avondmenu’s.”

Echt Argentijns eten en drinken

Naast het eerder genoemde vlees, heeft Argentinië nog meer specialiteiten. Mate is een bekende kruidenthee die door bijna elke inwoner van Buenos Aires gedronken wordt. In een speciaal bekertje, een ‘mate’, worden kruiden gegoten, aangevuld met heet water en vervolgens wordt met één rietje door meerdere mensen van de thee genoten. Op de vele markten worden deze bekers verkocht. Toastjes met Dulce de Leche, een saus van gekarameliseerde melk, mogen daarbij niet ontbreken. Ook heerlijk zijn Choripanes, broodjes met worst van de grill, die vooral verkocht worden in Puerto Madero tegenover het Reserva Ecológica. Voor tussendoor vind je op elke hoek van de straat empanadas, kleine pasteitjes gevuld met wat je ook maar wilt. Heerlijk voor de snelle trek.

INSIDERTIP: “Uit eten gaan om 22.00 is heel normaal voor Argentijnen. Wil je niet in een leeg restaurant zitten, pas je dan een beetje aan aan de Porteños.”

Beste restaurants Buenos Aires

Buenos Aires barst van de restaurants, waar je heerlijk Argentijns vlees kunt proeven. Een absolute aanrader is La Cabrera. Hier proef je het malste rundvlees op de meest authentieke manier, reserveren is wel aan te raden want het is hier altijd druk. Een toprestaurant in de wijk Belgrano is Sucre, internationaal geroemd en geschikt voor de echte fijnproevers. Op zoek naar een lekker visrestaurant in Buenos Aires? Ga dan eens naar Sorrento in Puerto Madero en laat je verrassen. Eén ding is zeker, als je op zoek bent naar lekker vlees, dan ga je altijd slagen in Buenos Aires.

INSIDERTIP: “Het is in Buenos Aires niet vreemd om een gerecht te delen. In veel restaurants wordt het vlees geserveerd á 450gr als kleinste portie.”

10 topadresjes om niet te missen in Buenos Aires

Bio
Adres: Humboldt 2199
Prijsniveau: € – €€
Website: Bio
Bijzonderheid: Eén van de beste vegetarische restaurants van Buenos Aires

Cantina Pierino
Adres: Lavalle 3499
Prijsniveau: €€
Website: Cantina Pierino
Bijzonderheid: Waar voor je geld, authentieke en ruim geserveerde gerechten.

Casa Cruz
Adres: Uriarte 1658
Prijsniveau: €€
Website: Casa Cruz
Bijzonderheid: In het weekend is reserveren noodzakelijk

Chan Chan
Adres: Hipólito Yrigoyen 1390
Prijsniveau: €
Bijzonderheid: Zeer lekker Peruviaans eten voor een spotprijs

Cumaná
Adres: Rodriguez Peña 1149
Prijsniveau: € – €€
Bijzonderheid: Heerlijke gerechten van het Argentijnse platteland, niet alleen vlees

El Desnivel
Adres: Defensa 855
Prijsniveau: €€

Novecento
Adres: Báez 199
Prijsniveau: €€
Website: Novecento

Parilla La Cabrera
Adres: José Antonio Cabrera 5099
Prijsniveau: €€€
Website: La Cabrera
Bijzonderheid: Reserveren noodzakelijk om niet uren te hoeven wachten

Sorrento
Adres: Av. A.M. de Justo 410
Prijsniveau: €€ – €€€
Website: Sorrento

Sucre Restaurante
Adres: Sucre 676
Prijsniveau: €€€
Website: Sucre