Sport Buenos Aires

Sport Buenos AiresArgentijnen zijn gek op sport, waarbij voetbal natuurlijk op nummer 1 staat bij de Porteños, de inwoners van Buenos Aires. Met twee van de grootste clubs ter wereld, Boca Juniors en River Plate, komt elke voetballiefhebber in de Argentijnse hoofdstad aan zijn trekken. Om een wedstrijd van één van deze twee clubs te bezoeken dien je voortijdig kaartjes te kopen. Het is aan te raden om dit via een local te doen. Kaartjes kopen via reisorganisaties is vaak veel duurder en je komt op mindere plekken te zitten. Zorg wel altijd dat je goed op de hoogte bent van het vak waar je wilt zitten, zodat je niet tussen de Argentijnse hooligans terecht komt. Geweld en agressie komen niet zelden voor in en rond de Argentijnse stadions.

INSIDERTIP: “Koop via Ticketek of aan het loket van het stadion, dan weet je zeker dat je de normale prijs betaalt voor een kaartje.”

Polo Buenos Aires

Naast voetbal zijn de Argentijnen gek op polo en paardenrennen. In het polostadion van Palermo worden gedurende enkele maanden van het jaar topwedstrijden gespeeld. Argentinië staat bekend om haar hoge kwaliteit polowedstrijden en het loont zeker de moeite om eens te gaan kijken. Kaartjes voor de wedstrijden zijn niet eens zo duur, maar raken wel snel uitverkocht. Het loont de moeite om de Buenos Aires Herald in de gaten te houden voor nieuwe wedstrijden.

Paardenrenbaan Buenos Aires

Tegenover het polostadion ligt het Hipódromo de Palermo, de paardenrenbaan van Buenos Aires. De meeste wedstrijden zijn gratis te bezoeken en je kunt ook meteen een gokje wagen op één van de renpaarden. Gokken op de paardenrenbaan in Buenos Aires is volkomen legaal, maar lees je natuurlijk wel in voordat je een gokje waagt. Je wilt immers wel weten of je een beetje kans maakt.

INSIDERTIP: “De meeste paardenrenwedstrijden zijn gratis te bezoeken.”

Zelf sporten Buenos Aires

Vooral rond de Bosques de Palermo heb je voldoende mogelijkheden om hard te lopen, te fietsen of te skeeleren. Ook waterfietsen is hier mogelijk. Het voordeel van dit gebied van de stad is dat het afgesloten is voor autoverkeer. Daarom zie je hier elke dag van de week honderden Argentijnen lekker sporten. Houd er wel rekening mee dat het in de weekenden erg druk kan zijn. Fietsen huren is mogelijk op verschillende locaties in de stad, kijk wel uit in het verkeer want Porteños zijn nog niet bepaald gewend aan fietsers. Zelf voetballen kan op diverse locaties, bijvoorbeeld bij de Buenos Aires Futbol Amigos, zie voor de adressen hieronder.

Kaartjes sportwedstrijden

Ticketek, officiële website waar je voor vele verschillende sportwedstrijden tickets kunt kopen.

Stadions
Club: Boca Juniors, La Bombonera
Adres: Brandsen 702, Boca

Club: River Plate, Estadio Monumental
Adres: Av Pres. Figueroa Alcorta 7597

Polostadion Buenos Aires
Adres: Arévalo 3099

Hípodromo Buenos Aires
Adres: Avenida del Libertador 4101
Bijzonderheid: kaartjes aan de deur

Zelf voetballen Buenos Aires
Buenos Aires Futbol Amigos
Club de Amigos

Fietsen Buenos Aires
Bicicleta Naranja