Sport & vrije tijd

Tango Buenos AiresDe Porteños, de inwoners van Buenos Aires, zijn gek op sporten en de stad ingaan. Eén van de activiteiten die je steeds meer op ziet komen is fietsen. Wellicht is de fiets niet het eerste vervoersmiddel waar je aan denkt in deze wereldstad, maar de gemeente is hard bezig om zoveel mogelijk veilige fietspaden aan te leggen. Zeker in de wijken Palermo en Recoleta is het al mogelijk om over speciale fietspaden te fietsen. In de rest van de stad is het vooral nog goed uitkijken. Dat geldt ook voor het bezoeken van sportwedstrijden. Over het algemeen gaat het prima om bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd te bezoeken, maar het is handig om wat mensen te kennen.

INSIDERTIP: “Boca en River zijn de bekendste clubs uit Buenos Aires, maar ook bij Racing en Velez vind je de authentieke Argentijnse voetbalsfeer. En ook nog eens minder toeristisch.”


Tango Buenos Aires

Als je aan Buenos Aires denkt, denk je natuurlijk direct aan tango. En je vindt de tango ook werkelijk overal op straat in deze metropool. Sta er niet gek van te kijken als je in de toeristische wijken opeens Tangoklanken hoort en een stel danspassen ziet maken. Zeker in La Boca en tijdens de Feria de San Telmo is de kans hierop groot. Zelf tango dansen? Dat kan bij één van de vele Milongas. Dit zijn de klassieke Tango-avonden waar ook de inwoners van Buenos Aires nog naartoe komen. Veel leuker dan de grote Tangoshows.

INSIDERTIP: “Ga niet alleen naar een Milonga om te kijken, maar neem ook een proefles. Het niveau is vaak erg basis en je kunt daarna je pasjes meteen in de praktijk brengen.”

Uitgaan en winkelen

Uitgaan in Buenos Aires kan op vele manieren. Natuurlijk mag je de Tango niet missen, maar ook voor de liefhebbers van discotheken en bars heeft Buenos Aires voldoende te bieden. Concerten zijn er volop in deze stad, waarvoor je de kaartjes doorgaans bij Ticketek aanschaft. Liever een middagje shoppen? Dat kan ook probleemloos in Buenos Aires. Winkelen doe je in de grote winkelstraten, bijvoorbeeld Calle Florida, of in één van de vele shopping malls. Aanraders zijn Alto Palermo, Galerías Pacífico en Patio Bullrich.