Teatro Colon Buenos Aires

Teatro Colon Buenos AiresHet Teatro Colón is de nationale trots van Argentinië op het gebied van theater. De concertzaal is wereldberoemd om haar fantastische akoestiek, maar ook het exterieur en interieur van het gebouw zijn zeer de moeite waard. Toch is het huidige Teatro Colón niet het oorspronkelijke gebouw, dat stond namelijk op het Plaza de Mayo, tegenover het Casa Rosada, waar tegenwoordig de nationale bank zich bevindt. Het oude theater heeft daar gestaan van 1857 tot en met 1888. Daarna vond de regering het tijd voor een theater dat zich kon meten met de beste concertzalen ter wereld.

Teatro Colón Buenos Aires, de constructie

Het duurde ongeveer 20 jaar om het huidige Teatro Colón te bouwen. De opdracht voor het bouwen werd in 1890 verstrekt, met als doel om binnen 2 jaar, voor de viering van de 400-jarige ontdekking van Latijns-Amerika, het theater af te hebben. Echter, een jaar na de start van het project overleed de architect, waarna zijn werkpartner, Meano, de bouw voortzette. De bouw van het Teatro Colón duurde langer dan verwacht en kwam helemaal tot stilstand in 1894 vanwege financiële problemen. Deze bouwstop duurde 10 jaar en net toen het project weer opgestart werd, werd architect Meano vermoord. De Belg Dormal werd vervolgens door de regering aangesteld om het Teatro Colón te voltooien.

De zaal van het Teatro Colón Buenos Aires

De concertzaal van het Teatro Colón van Buenos Aires is één van de beste ter wereld op het gebied van akoestiek. Ook op andere vlakken is de grootste concertzaal van de Argentijnse hoofdstad bijzonder. Elke voorstelling kan bijgewoond worden door maar liefst 2478 bezoekers, verdeeld over drie verdiepingen. De zaal heeft een afmeting van 32.65m bij 29.25m en is 28 meter hoog. Vanuit de hele zaal heeft het publiek een perfect zicht op het immense podium.

INSIDERTIP: “Als je de zaal van het theater wilt bekijken loont het de moeite om een goedkope of gratis voorstelling te bezoeken, dit scheelt een hoop geld in vergelijking met de rondleiding.”

Teatro Colón bezoeken

Het Teatro Colón bezoeken is een unieke ervaring, waarbij je de imposante concertzaal te zien krijgt. Rondleidingen starten elke 15 minuten tijdens de onderstaande openingstijden. Het Teatro Colón bezoeken kan ook op een andere goedkope manier. Vaak zijn er om 11.00 ’s ochtends gratis concerten. Niets betalen, genieten van de akoestiek en toch het theater bezoeken. Een heerlijke start van je dag in Buenos Aires.

Adres Teatro Colón Buenos Aires
Cerrito 628, Buenos Aires

Hoe kom je bij het Teatro Colón?

  • Metrolijn B, Carlos Pellegrini
  • Metrolijn C, Diagonal Norte
  • Metrolijn D, 9 de Julio
  • Buslijn 29, 39, 64, 111

Openingstijden Teatro Colón Buenos Aires

  • Ma t/m zo: 9.00 – 17.00 (tot 19.00 in de Argentijnse zomer)
  • Gesloten: 1 mei, 24, 25, 31 december, 1 januari

Entree Teatro Colón Buenos Aires
AR$ 250,- (€15,-)

Website
Teatro Colón