Transfer vliegveld Buenos Aires

Transfer vliegveld Buenos AiresBuenos Aires heeft twee vliegvelden: Ezeiza Airport en Aeroparque. Ezeiza Airport is normaal gesproken de luchthaven waarop je aankomt, dit is namelijk het vliegveld voor de internationale vluchten. Aeroparque is voor binnenlandse vluchten en enkele vluchten binnen Zuid-Amerika. Om van Aeroparque naar de stad te komen heb je verschillende opties. Je kunt goedkoop een taxi nemen (vaak hooguit €10,- inclusief fooi voor de chauffeur voor het slepen van de koffers) of je pakt een stadsbus (bus 8) die je voor minder dan een Euro naar het hart van de stad brengt. Belangrijker is, hoe kom je van Ezeiza naar Buenos Aires? Wat zijn de opties voor een transfer Buenos Aires?

INSIDERTIP: “Boek vooraf je transfer naar de stad. Dit scheelt stress en je kunt snel naar je hotel of appartement.

Met de bus naar Buenos Aires

Je kunt gemakkelijk met de bus van Ezeiza Airport naar Buenos Aires reizen. Je kunt kiezen voor een luxe touringcar, speciaal voor de toeristen of een stadsbus. De toeristenbus is van het bedrijf TiendaLeón, een uitstekende service met luxe bussen die je voor ongeveer €9,- in 40 minuten naar hun terminal in Puerto Madero brengt. Vanaf daar kun je lopend naar je hotel of een goedkope taxi nemen, ook te regelen via TiendaLeón. Wil je veel goedkoper uit zijn? Neem dan bus 8 richting de stad, deze bus doet er twee uur over, is minder comfortabel, maar kost minder dan €2,-. Beide opties zijn prima voor een transfer Buenos Aires.

INSIDERTIP: “TiendaLeón is een uitstekende service die je met bus en taxi naar je eindbestemming kan brengen voor weinig geld. Bagage en Wi-Fi gratis!”

Taxi Buenos Aires vliegveld

Heb je geen zin in een busrit met andere passagiers, maar wil je even rustig bijkomen van de lange reis die je achter de rug hebt? Een snelle transfer naar Buenos Aires? Neem dan de taxi. Officieel is er maar één bedrijf dat taxiritten tussen Ezeiza Airport en de stad mag verzorgen en dat is Ezeiza Taxi. Voor AR$850,- (ongeveer €20,- brengen ze je van het vliegveld naar welke bestemming dan ook in het centrum van Buenos Aires. De taxi’s van Ezeiza Taxi zijn comfortabel en er wordt vaak ook Engels gesproken door de chauffeur. Een andere optie is je te laten ophalen door een transferservice van het door jou geboekte hotel of appartement. Vaak betaal je daarvoor minder dan een Ezeiza Taxi. Een ritje met de taxi van het vliegveld naar Buenos Aires duurt ongeveer 25 minuten bij normaal verkeer. Houd in de spits rekening met 1 uur voor je transfer Buenos Aires.

Rond het vliegveld vind je ook normale taxi’s. Deze mogen officieel niet bij Ezeiza komen en meegaan is dan ook op eigen risico. Doe je dit toch, kies dan in ieder geval voor een Radio Taxi.

Transfer vliegveld Buenos Aires

  • Ezeiza Taxi, wanneer je de deuren van de aankomsthal doorgaat, zie je direct Ezeiza Taxi recht voor je.
  • TiendaLeón, TiendaLeón bevindt zich net rechts om de hoek als je de schuifdeuren van het vliegveld door bent en heeft het logo van een leeuw.