Tuinen Buenos Aires

Tuinen Buenos AiresBuenos Aires heeft grote stukken groen en bijzondere parken, maar ook een aantal prachtige tuinen die een bezoekje waard zijn. Sommige zijn betaald, sommige zijn vrij toegankelijk, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze een prachtige variatie aan planten en bomen bieden. Droom weg in één van de vele tuinen die de Argentijnse hoofdstad rijk is. De belangrijkste tuinen staan op deze pagina.Japanse tuin Buenos Aires

De Japanse tuin in Buenos Aires is geschonken aan de stad door de Japans Argentijnse Culturele Stichting. De Japanse tuin bevindt zich in Palermo, op de kruising van de Avenida Caceres en Avenida Figueroa Alcorta. Deze tuin in Buenos Aires bevat veel bijzondere Japanse flora en fauna en natuurlijk typische Japanse bouwstijl. Bijzonder is dat de Japanse tuin Buenos Aires één van de grootste Japanse tuinen ter wereld is, buiten de parken in Japan natuurlijk.

Botanische tuin Buenos Aires

Eveneens in Palermo, vlakbij de Plaza Italia, vind je de botanische tuin van Buenos Aires. In deze botanische tuin vind je meer dan 5000 verschillende planten- en boomsoorten die voortkomen in Argentinië en Latijns-Amerika. De botanische tuin van Buenos Aires is een heerlijk park om even weg te vluchten van de drukte. Het contrast kan niet groter zijn, want de botanische tuin ligt naast één van de drukste wegen van de stad, Avenida Santa Fé. De botanische tuin bevat ook een grote kas, waar je zelf kunt zien hoe nieuwe plantensoorten gekweekt worden en hoe de soorten zich ontwikkelen.

INSIDERTIP: “Plan geen bezoek aan de botanische tuin als het regent. Ook al kun je best met een paraplu naar binnen, het park wordt met hekken afgesloten.”

Dierentuin Buenos Aires

Als je in Buenos Aires bent, mag je de dierentuin niet overslaan. Met de ingang aan het Plaza Italia is de zoo niet te missen. Je vindt er een diversiteit van meer dan 2500 dieren die allemaal in hun eigen leefomgeving leven. De dierentuin van Buenos Aires staat bekend om de ruime en fraaie verblijven, zodat de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat kunnen leven. Een paar van de meest bijzondere dieren in de dierentuin van Buenos Aires zijn de witte Bengaalse tijgers, de rode panda’s en een kolonie kangoeroes. Voor de liefhebbers wordt er ook een zeeleeuwenshow gegeven.

Websites