Uitgaan Buenos Aires

Uitgaan buenos airesBuenos Aires wordt ook wel eens de stad die nooit slaapt genoemd. En dat klopt grotendeels. Als je dacht dat de stad overdag levendig was, moet je eens ’s avonds om je heen kijken. Je hoeft je ’s nachts geen minuut te vervelen in Buenos Aires, waar je volop mogelijkheden hebt om naar een discotheek te gaan, een rustig drankje te drinken in een gezellige bar, een bijzondere tangovoorstelling te bezoeken of kennis te maken met nationale en internationale muziek. Op deze pagina vind je de beste tips voor uitgaan in Buenos Aires.

Uitgaan Buenos Aires: discotheken en clubs

Buenos Aires heeft een levendige clubscene en dit uit zich in een grote hoeveelheid discotheken (boliches) verdeeld over de hele stad. Goed om te weten is dat je niet voor 2.00 binnen hoeft te zijn, pas vanaf dat moment gaan de Porteños naar de clubs toe en de feesten gaan door tot (ver) in de ochtend. Terrazas del Este is een aanrader met schitterende buitenterrassen waar je prachtig zicht hebt op de opkomende zon. Ook Pacha Buenos Aires heeft een prachtig buitengedeelte, waar je ook nog eens uitkijkt over de Rio de la Plata. Een topdiscotheek in Puerto Madero is Asia de Cuba. Een exclusieve club met strikte dresscode, maar de feesten zijn hier geweldig. Twee van de meest populaire boliches in Buenos Aires zijn zonder twijfel het luxe Rosebar en de enorme Club Niceto. Kijk in de lijst onder dit artikel voor de beste clubs op een rijtje.

INSIDERTIP: “Naar een discotheek (Boliche in Buenos Aires) gaan voor 2 uur is not done. Pas vanaf dan komen de Porteños naar de clubs.”

INSIDERTIP: “Bij vrijwel alle clubs kun je jezelf op de gastenlijst zetten, dit scheelt entree. Ook via BAIS Argentina kun je vaak gratis naar binnen.”

Uitgaan Buenos Aires: Tango

Buenos Aires is tango. Waar je ook bent in de Argentijnse hoofdstad, overal wordt je geconfronteerd met de passionele dans die hier ontstaan is. Een bezoek aan Buenos Aires is daarom niet compleet als je niet naar een tango-avond bent geweest. Je kunt kiezen voor een commerciële tangoshow, maar daar krijg je vaak niet de Buenos Aires tango te zien, maar de variant die bedacht is voor de toeristen. Veel leuker is het bezoeken van een echte Milonga, een plek waar de tango van Buenos Aires gedanst wordt door de Porteños. Een aanrader is absoluut La Catedral, een omgebouwde fabriekshal die nu dienst doet als een leuke Milonga. Een andere topper voor een geheid leuke avond is La Viruta.

INSIDERTIP: “Voor een kleine meerprijs kun je bij de Milonga’s ook zelf deelnemen aan een Tangoles in Buenos Aires.”

Uitgaan Buenos Aires: Theater- of concertbezoek

Liever een avondje genieten van een theatervoorstelling of een concert? Dat kan ook prima in Buenos Aires. Het befaamde Teatro Colón is de theaterzaal van de stad en die moet je een keer gezien hebben tijdens een voorstelling. De meer commerciële voorstellingen vind je op het Broadway van Buenos Aires ‘Avenida Corrientes‘. Deze boulevard barst van de theaters. De grote concerten in Buenos Aires worden gehouden op twee locaties, in het stadion van voetbalclub River Plate en in het Luna Park, een overdekte concerthal waar grote artiesten komen optreden. Het is verstandig om tijdig kaartjes te reserveren voor voorstellingen in Buenos Aires.

INSIDERTIP: “Kaartjes voor concerten bestel je op Ticketek, het officiële verkoopkanaal van de grote concerten.”

Uitgaan Buenos Aires: Bomba de Tiempo

Voor een compleet andere ervaring in Buenos Aires ga je naar het culturele centrum Konex, vlakbij het treinstation Once. Bomba de Tiempo is een percussiegroep die elke maandagavond tussen 19.00 en 22.00 optreedt in hun eigen theater. Reken op vlammende, gepassioneerde Argentijnse percussie met regelmatig bijzondere gastartiesten. Zitplaatsen zijn er niet, maar stil zitten is ook niet mogelijk bij de sprankelende optredens van Bomba de Tiempo.

INSIDERTIP: “Kaartjes voor Bomba de Tiempo koop je gewoon aan de balie van Konex voor AR$ 110,- (€8,00)”
Uitgaan Buenos Aires: clubs

Naam: Asia de Cuba
Adres: Olga Cossettini 751
Entree: Wisselend per avond, maar ongeveer AR$ 100,-
Website: Asia de Cuba

Naam: Club Niceto
Adres: Av Cnel. Niceto Vega 5510
Entree: Wisselend per avond, maar ongeveer AR$ 75,- – AR$ 150,-
Website: Club Niceto

Naam: Pacha Buenos Aires
Adres: Av. Costanera Rafael Obligado y La Pampa
Entree: Vrouwen gratis, mannen AR$ 100,-
Website: Pacha

Naam: Rosebar
Adres: Honduras 5445
Entree: Wisselend per avond, maar ongeveer AR$ 100,-
Website: Rosebar

Naam: Terrazas del Este
Adres: Av. Costanera Norte Rafael Obligado 2221
Entree: Vrouwen gratis, mannen AR$ 75,-
Website: Terrazas del Este

Uitgaan Buenos Aires: Tango

Naam: Milonga La Catedral
Adres: Sarmiento 4006
Entree: AR$50,- (inclusief les) (voor 22.00 geldt 2 voor 1, zonder les)
Website: La Catedral
Bijzonderheid: Dinsdag en vrijdag zijn de leukste avonden

Naam: Milonga La Viruta
Adres: Armenia 1366
Entree: AR$80,- (inclusief les) op maandag en dinsdag, wo-zo AR$100,-
Website: La Viruta

Uitgaan Buenos Aires: Concert

Naam: Luna Park
Adres: Av. Madero 420
Website: Luna Park

Naam: Teatro Colón
Adres: Cerrito 628
Website: Teatro Colón

Uitgaan Buenos Aires: Bomba de Tiempo

Naam: Centro Cultural Konex
Adres: Sarmiento 3131
Website: Bomba de Tiempo