Verblijf Buenos Aires

Buenos Aires is de perfecte stad voor een stedentrip, een studieverblijf, om te wonen of een vakantie in Buenos Aires. De stad is veelzijdig, sterk Latijns-Amerikaans en de perfecte plek om elke dag iets nieuws te ontdekken. Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en verveelt nooit. Elke wijk van de stad is verschillend, er is genoeg te zien (bezienswaardigheden Buenos Aires) en uitrusten kan in één van de vele parken. Klinkt ideaal, maar waar moet je beginnen bij een vakantie, stedentrip of studieverblijf in Buenos Aires? Op deze pagina vind je belangrijke informatie over het leven in de Argentijnse hoofdstad, de mogelijkheden op het gebied van woonruimte, hotels in Buenos Aires en de economische situatie van de stad.

Economie tijdens verblijf Buenos Aires

Waarschijnlijk ga je in de meeste gevallen weinig tot niets zien van de economische situatie in Buenos Aires. Je kunt goedkoop uit eten en het openbaar vervoer is veel voordeliger dan hier. Maar als je langer in Buenos Aires komt wonen is het goed om te weten hoe de vlag er bij hangt in de Argentijnse hoofdstad. De economie is al lang niet meer in opkomst en de inflatie is elke keer hoger, wat terug te zien is in de stijgende prijzen van boodschappen, de restaurants en winkels. Het is goed om te weten dat betalen met de Argentijnse Peso prima gaat, mits je de briefjes van $100,- weet te wisselen. Deze worden lang niet overal geaccepteerd. Dat kan een verblijf in Buenos Aires knap lastig maken.

INSIDERTIP: “Wissel briefjes van AR$100,- in de supermarkt, daar hebben ze vaak wisselgeld en doen ze niet zo moeilijk over deze briefjes. In andere winkels kan het lastiger zijn om te betalen met AR$100,-!”

verblijf buenos aires

Hotel Buenos Aires

Iedere toerist, student of inwoner van Buenos Aires heeft woonruimte nodig en het liefst ook nog op een centrale locatie. Buenos Aires hotels op een centrale locatie vind je in Palermo of Recoleta, twee wijken met veel tijdelijke buitenlandse inwoners omdat de verbindingen met de rest van de stad er prima zijn en de uitgaansgebieden bevinden zich in deze twee wijken. Voor een hotel, een appartement of tijdelijke woonruimte in Buenos Aires raad ik je deze twee wijken in het hart van de stad aan. Vanuit Palermo en Recoleta zijn de verschillende universiteiten van Buenos Aires ook prima bereikbaar, handig voor de studenten.

INSIDERTIP: “Zorg er altijd voor dat een hotel, een appartement of andere woonruimte in Buenos Aires zich dicht bij het openbaar vervoer bevindt. Dit scheelt in de taxikosten en is een stuk makkelijker.”