Verborgen Plekjes

CabildoNaast de bekende toeristische attracties heeft Buenos Aires ook nog een aantal verborgen plekjes die minder bezocht worden, maar zeker ook de moeite waard zijn. Dit komt vooral omdat ze bij de grote massa wat minder bekend zijn. En dat is zonde, want het gaat om prachtige gebouwen of locaties. Daarom vind je op deze pagina een aantal verborgen plekjes van Buenos Aires, maar niet verder vertellen! Dan wordt het er veel te druk.

Cabildo

Cabildo, tegenover het Casa Rosada aan het Plaza Mayor, was ten tijde van de Spaanse overheersing de plek waar het stadsbestuur zetelde. Het huidige gebouw is een stuk kleiner dan het oorspronkelijke Cabildo omdat er ruimte nodig was om het Plaza de Mayo aan te leggen. Cabildo huisvest tegenwoordig zijn eigen museum, waarin de historie van het gebouw wordt verteld. Van dinsdag tot en met zondag is het museum geopend. Op dinsdag kun je gratis naar binnen, de andere dagen betaal je AR$ 15,-.

Biblioteca Nacional

Een ander bijzonder gebouw is de nationale bibliotheek (Biblioteca Nacional). Vooral de vorm is bijzonder, de bibliotheek steunt voor een groot deel op een brede pilaar. Binnen vind je meer dan 5 miljoen boeken en daarmee is het één van de grootste bibliotheken van Argentinië. Je vindt de Biblioteca Nacional op , vlakbij Plaza de Francia en de begraafplaats van Recoleta.

El Ateneo

Nog een mooie plek vol met boeken is El Ateneo, een omgebouwd theater dat tegenwoordig dienst doet als boekenwinkel. Enige jaren geleden is El Ateneo in Buenos Aires verkozen tot de op één na mooiste boekenwinkel ter wereld. Geniet van een kopje koffie op het oude podium en kijk je ogen uit. Het maken van foto’s is gewoon toegestaan binnen, als je daarbij het winkelende publiek maar niet stoort. Vergeet beslist niet om ook af te dalen naar de voormalige kleedruimten van het theater.

Café Tortoni

Een kopje koffie drinken op een bijzondere, historische locatie doe je in café Tortoni. Dit café bestaat al sinds 1858 en was de plaats waar Argentijnse politici, kunstenaars en andere invloedrijke personen samenkwamen. Het glas in lood, de houten inrichting en de gedetailleerde decoratie maakt het café helemaal af. Café Tortoni staat in veel toeristengidsen, maar weinig mensen weten dat er op de eerste verdieping een tangomuseum is gevestigd. Combineer een bezoekje.

INSIDERTIP: “Blijft niet alleen op de begane grond van El Ateneo, maar kijk ook eens beneden. Daar waren vroeger de kleedkamers van de acteurs.”

INSIDERTIP: “Kom niet rond koffietijd naar Café Tortoni. Er is een portier en de wachttijd kan aardig oplopen.”

Tierra Santa, religieus themapark

Een bijzonder themapark over het geloof vind je in het noorden van Buenos Aires. In Tierra Santa is de stad Jeruzalem volledig nagebouwd en je waant je dan ook op de plek waar Jezus Christus zelf rondgelopen heeft. Hoogtepunt van de dag is de verschijning van Jezus. Een reusachtige Jezusgedaante wordt automatisch omhoog geschoven en lijkt de bezoekers van Tierra Santa te beschermen. Tierra Santa in Buenos Aires is één van de eerste religieuze themaparken ter wereld en alleen daarom al een bezoekje waard.

Verborgen plekjes Buenos Aires

Naam: Cabildo
Adres: Bolívar 65
Bereikbaarheid: metro D, Catedral & metro E, Bolívar & metro A, Plaza de Mayo
Website: Cabildo

Naam: Café Tortoni
Adres:
Bereikbaarheid: metro A, Piedras, metro C, Avenida de Mayo
Website: Café Tortoni