Wijken Buenos Aires

Wijken Buenos AiresBuenos Aires is verdeeld over 48 wijken (barrios in het Spaans). De grootste wijk van de stad gemeten naar inwoneraantal is Palermo met 252.000 inwoners en de kleinste wijk is Villa Real met 14.000 inwoners. Bij een stedentrip of vakantie in Buenos Aires zult u met het overgrote deel van de wijken van Buenos Aires geen kennis maken, simpelweg omdat het buitenwijken zijn, omdat er weinig te zien is of omdat de wijken afgelegen liggen. Eenvoudig gezegd zijn er niet meer dan 10 barrios die je tegen zult komen tijdens jouw bezoek aan Buenos Aires. Wijken die goed met elkaar verbonden zijn door bussen en metro’s.

INSIDERTIP: “Bus 152 brengt je door alle belangrijke wijken van Buenos Aires. Van Belgrano naar Palermo, Recoleta, Microcentro, San Telmo en La Boca.”

Wijken Buenos Aires, een eigen karakter

Het leuke van Buenos Aires is dat elke wijk van de stad een eigen karakter heeft. La Boca is de meest kleurrijke wijk van de stad met gekleurde huizen en het is de barrio waar het leven zich grotendeels buiten afspeelt. San Telmo is de Boheemse wijk van Buenos Aires, waar de geest van de tango nog volop rondwaart. Recoleta is altijd al de wat chiquere wijk van Buenos Aires geweest, waar de rijken zich hebben gevestigd en de wat statigere gebouwen zich bevinden. Retiro is vooral bekend om het grote transportstation van bussen en treinen. Puerto Madero is de meest moderne wijk van Buenos Aires en hier vind je de grote en luxe wolkenkrabbers. Palermo is in Buenos Aires de meest hippe wijk van het moment, waar je de discotheken, de bars en de restaurants vindt. Microcentro bevat bijna alle grote bezienswaardigheden en in Almagro stap je in de wereld van Tango-legende Carlos Cardel.

INSIDERTIP: “Doe een dagtour door Buenos Aires en je merkt direct de grote verschillen tussen de wijken en de eigen karakters ervan.”

Het toeristen- en echte leven van Buenos Aires

Het toeristenleven en het echte leven van de PorteƱos loopt gewoon door elkaar heen in Buenos Aires. Elke wijk is een mix van hardwerkende Argentijnen en toeristen. Daardoor is het gemakkelijk om in contact te komen met de locals, die je maar wat graag tips willen geven voor een nog beter verblijf in ‘hun’ hoofdstad. De wijken van de Argentijnse hoofdsatd waar je het beste kunt verblijven tijdens een vakantie in Buenos Aires of kunt rondhangen tijdens een stedentrip zijn hierboven genoemd, alle wijken die beginnen met Villa kun je beter mijden. Deze barrios zijn niet toeristisch en de inwoners van deze wijken grijpen de toeristen soms aan als doelwit voor kleine criminaliteit vanwege de beroerde leefomstandigheden daar.