Winkelen Buenos Aires

Winkelen Buenos AiresVoor liefhebbers van winkelen is Buenos Aires een paradijs. De stad barst van de leuke winkeltjes, grote shoppingscenters en boetiekshops. Afhankelijk van jouw smaak moet je in Palermo, Microcentro of San Telmo zijn. In Palermo vind je de designerwinkels, Microcentro heeft van alles wat en San Telmo richt zich meer op de klassieke/antieke shopper. Waar in Palermo de winkeltjes zich gewoon aan de straatkant bevinden, heb je in Microcentro en Recoleta voetgangersstraten en grote winkelcentra.

INSIDERTIP: Mijd Calle Florida op zaterdag en zondag. De straat is dan overvol en idem dito de winkels.

Winkelen Buenos Aires: Calle Florida en Galerias Pacífico

Calle Florida in Microcentro en Retiro is de bekendste winkelstraat van Buenos Aires. Deze straat is geheel autovrij en barst van de modewinkels. Als je in deze straat niet slaagt voor jouw aankopen, dan gaat het nergens lukken. In Calle Florida vind je ook Galerias Pacífico, een prachtig winkelcentrum met fonteinen, schitterende fresco’s op het plafond en een hoop luxe winkels. Onder de grond bevind zich ook nog eens een compleet restaurantgedeelte met een grote variatie.

INSIDERTIP: Zin in een bakje koffie tussen het shoppen door? Doe dit niet in Galerias Pacífico. Je betaalt hier het veelvoudige voor een koffie dan even verderop!

Winkelen Buenos Aires: Palermo en Recoleta

De meest bijzondere winkels van Buenos Aires vind je in Palermo en Recoleta. Palermo moet het hebben van de tientallen ontwerpers die zich hier gevestigd hebben. Vooral in de zijstraten van Plaza Serrano, zoals Honduras, vind je volop designwinkels. De prijzen liggen hier vaak wel iets hoger dan gemiddeld, maar je krijgt er ook prachtige kleding voor terug. Shoppen in Recoleta is weer anders want Recoleta straalt luxe uit in alle opzichten. Het weelderige Recoleta Mall, naast de Cementerio de la Recoleta, mag je echt niet missen. Het heeft de uitstraling van Abasto, maar is nog vele malen luxer. Je vindt hier alle grote modemerken waaronder Prada en Gucci.

Winkelen Buenos Aires: de markt

Natuurlijk is het in Buenos Aires ook mogelijk om te winkelen op de markt. In een zijstraatje van de Fería de San Telmo vind je volop kleding. Loop vanaf de Plaza de Mayo de straat Defensa af en je vindt dit straatje aan je linkerhand. Ook op de markt van de Plaza Francia vind je genoeg kleding. Net als in Nederland kun je op deze markten lekker koopjes jagen voor een lage prijs. Afdingen is niet vreemd, maar houd rekening met Argentijnen die niets voor dumpprijzen willen verkopen.

INSIDERTIP: De markt op Plaza Franca is rustiger dan de Fería de San Telmo en de kans dat je hier iets leuks vindt is groter!

Winkelen Buenos Aires: Shoppingmalls

In Buenos Aires kun je kiezen uit twee manieren van winkelen: zelf de designwinkeltjes opzoeken of je uitleven in één van de vele shoppingmalls van de Argentijnse hoofdstad. Om je een beetje wegwijs te maken heb ik een aantal grote winkelcentra voor je op een rijtje gezet, waar je geheid zult slagen voor je aankopen.

Winkelen Buenos Aires: winkelcentra

Naam: Abasto
Adres: Avenida Corrientes 3247
Site: Abasto

Naam: Alto Palermo
Adres: Avenida Santa Fé 3253
Site: Alto Palermo

Naam: Galerías Pacífico
Adres: Florida 737
Site: Galerías Pacífico

Naam: Paseo Alcorta
Adres: Jeronimo Salguero 3172
Site: Paseo Alcorta

Naam: Patio Bullrich
Adres: Posadas 1245 en Avenida del Libertador 750
Site: Patio Bullrich

Naam: Recoleta Mall
Adres: Vicente López 2050
Site: Recoleta Mall