Wonen in Buenos Aires

wonen in buenos airesBuenos Aires is een immense stad waar elke dag van de week van alles gebeurt. Wonen in Buenos Aires is daarom een unieke ervaring. Als student of tijdelijke inwoner van de stad wil je natuurlijk in het middelpunt zitten, zodat je gemakkelijk naar de toeristische locaties kunt reizen of af kunt spreken met bekenden. De meeste studenten kiezen voor een woning in de wijken Palermo of Recoleta. Palermo is interessant vanwege de grote hoeveelheid bars en discotheken in deze wijk van Buenos Aires, Recoleta is eveneens dichtbij de uitgaansgelegenheden en biedt kwalitatief betere woonvoorzieningen dan Palermo. Ook de wijk San Telmo is in trek bij studenten vanwege het Boheemse karakter. Wijken waar je beter niet kunt zitten zijn Retiro (dicht bij het station) en La Boca.

INSIDERTIP: “Boek een hostel en ga van daaruit de wijken verkennen, zo zie je de omgeving waarin je terecht kan komen en kun je de locatie kiezen die je het meest aanspreekt.”

Woning in Buenos Aires vinden

Het vinden van woonruimte voor een tijdelijke periode is geen probleem in Buenos Aires. Er is veel aanbod en daardoor vind je zonder twijfel binnen enkele dagen tot weken een geschikte verblijfsplaats. Vanwege het vele aanbod hoef je geen overhaaste beslissingen te maken. Ga de verschillende sites met woningen en appartementen af, maak afspraken voor bezichtigingen met de eigenaren en vergelijk de accommodaties met elkaar. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw woonruimte, je kunt de huiseigenaar leren kennen en je krijgt een idee van de omgeving waar je in terecht komt.

INSIDERTIP: “Bezichtig veel huizen/kamers/appartementen. Er zit veel verschil in kwaliteit en grootte.”

Wat kost wonen in Buenos Aires?

Het leven in Buenos Aires is niet zoveel goedkoper als in Nederland. Een goede kamer is te vinden voor ongeveer €300,- per maand. Wil je een eigen keuken en eigen badkamer, reken dan op iets meer, maar meer dan €400,- zal het nooit worden. Boodschappen kosten ongeveer hetzelfde als in Nederland, ware het niet dat er in Argentinië een inflatie is van 20%, waardoor de prijzen elke week stijgen. Om ook nog eens af en toe de stad in te gaan en te genieten van het leven in Buenos Aires, moet je rekenen op een maandtotaal van ongeveer €600,-.

INSIDERTIP: “Ga voor een huis met meerdere studenten/huisgenoten, zo heb je direct contact en sta je er niet helemaal alleen voor in Buenos Aires.”

Handige adressen